Hei hei heijastin


"Jokaiselle heijastin!" Siellä on nimittäin pimeää. Varsinkin kun itse on auton ratissa (mitä kyllä harvemmin teen) sitä tajuaa ettei niitä jalankulkijoita ihan oikeasti pimeässä näe. Etenkin kun kaikilla on mustat talvitakit. (Tai joku on ehkä repäissyt ja ostanut harmaan, tai armeijanvihreän.)

Ostin siis heijastinkangasta kaksi pientä palaa testailuihini. Rusetin takana on hakaneula ja hapsuasiaan on kiinnitetty käsin ommellen avainrengas, jolla sen saa kätevästi laukkuun tai vetoketjuun kiinni. Alla näkyy miten sellainen tehdään. Laitoin nurjalle puolelle liimaa ja rullasin kiinni. Palasen pituutta vaihtelemalla voi määritellä tuuheutta. Helppo ja hauskan näköinen heijastin!


Hyvin loistaa pimeässä, kuten tämä erittäin laadukas salamalla otettu kuva todistaa. Bambin suhteen en ole vielä päättänyt miten aion sen kiinnittää. Ehkä liimaan tai ompelen suoraan kankaaseen?


Valoa marraskuuhun!

Petra

8 kommenttia

 1. Tuo bambihan olisi kiva vaikka huopaan liimattuna :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja heijastimia! Täytyisi itsekin käydä hankkimassa tuota heijastinkangasta, valmiit kaupan heijastimet kun tuntuvat olevan joko a) rumia tai b) kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja totta, ne hienot maksaa sitten taas helposti paljon!

   Poista
 3. Aivan mahtava idea tuo tupsuheijastin, pakko laittaa itsellenikin toteutettavien listalle! Mistä olet hankkinut heijastinkangasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin sellaisesta kuin kangastukku.com. Siellä taisi olla eri värejäkin myynnissä.

   Poista
 4. Oo, mainio idis! Täytyy lisätä toteutuslistalle tuommonen tupsuasia. :)

  VastaaPoista
 5. Muistatko miten laitoit heijastinkankaan kiinni? Pysyykö liimalla vaikka huovassa vai pitääkö se ommella? :)

  VastaaPoista