Puolipylväs ja muita ahaa-elämyksiä


Virkkasin mattoprojektista jäljelle jääneestä kuteesta korin vessan hyllylle. Älkää nyt naurako, mutta tajusin vasta tätä tehdessä ettei kiinteä silmukka ja puolipylväs olekaan sama asia... :D Jotenkin olen aina mieltänyt asian niin sen kummemmin ajattelematta. Huomaa etten paljoa ole virkannut. Ainakaan mitään kovin monimutkaista, monesta jutusta selviää pelkillä pylväillä ja ketjusilmukoilla.

Kori on sovellettu tällä Kangasaitan ohjeella, mutta tein siitä pienemmän ja jätin kahvat pois. Toinen ahaa-elämys tätä tehdessä oli tuo tyyli aloittaa seinämän tekeminen pohjan silmukoiden takareunasta. Tämänkin ymmärtämiseen piti vähän googletella, ja totesin Viivin virkkausnetin oikein hyväksi avuksi, vaikka onkin suunnattu peruskoululaisille. Omalla kohdallani peruskoulun käsityötunneista on jo yli kymmenen vuotta mutta aina voi oppia uutta!

Petra

12 kommenttia

 1. Pakko myöntää, etten minäkään noiden eroa tiennyt! Piti ihan googletella, ja ihan ottaa silmä käteen ja ihmetellä eroa. Mutta haa, löytyihän se sieltä! Virkkaaminen on kyllä mukavaa. Tein ihan vasta yhden kaulahuivisysteemin virkkaamalla, pitkästä aikaa. Nyt jo mietin torkkupeiton koukuttelua.. :) Ootpas tehnyt kauniin korin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin googletin, ja löysin jopa videon jossa puolipylvään tekeminen näytettiin niin selkis. :D Torkkupeiton virkkaamista suosittelen!

   Poista
 2. mä tykkään virkata ihan hulluna enkä oo koskaan ollut tekstiilityössä ala-asteella :D ihan itse oppinut siis oon tässä hommassa samoin kuin neulomisessa, mutta sitä en kyllä hallitse yhtään! onneks virkkaaminen on helppoa opeteltavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkkaaminen on kyllä tavallaan helpompaa, mutta neulominen on silti mulle tutumpaa. En esimerkiksi osaisi kuvitella että virkkaisin jonkun vaatteen! Paitsi pipon. :D

   Poista
 3. Ei näitä aina voi tietää. Mun mielestä kaikki tollaset jutut pitäis kertoa ohjeessa! :D koska jos on joku niksi niin se on varma etten minä sitä ainakaan tiedä. Onneksi tekemällä ja ottamalla selvää yleensä oppii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että ohjeet on kirjoitettu niille jotka osaa jo valmiiksi kaiken. :D Pitäisi olla enemmän semmosia rautalangasta väännettyjä.

   Poista
 4. ilahduttava kirjoitus :) Tuli jostain syystä jotenkin elävästi mieleen se hetki, kun tajusin, että "än-yy-tee - NYT" tulee siitä, että n, y ja t muodostavat sen sanan NYT. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ton oon kuullut tosi monelta, ettei än yy teetä oo tajunnut. :D En mäkään sitä pienempänä hoksannut. Tosi hassua kun se kuitenkin on niin selkeä!

   Poista
 5. Mä oon kanssa yrittänyt opetella virkkaamaan ja ärsyttää, kun mistään ei löydy sellasta alusta-loppuun-kädestä-pitäen-neuvomisvideota :D Mulla noista korien pohjistakin tuli sellaset ampparinpesän malliset, en tiedä yhtään miks! Nyt oon haaveillut opettelevani isoäidinneliöitä ja yhdet tossut aloitin, mutta en tajunnut siitä ohjeesta mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös aina hankalaa saada se pohja pysymään litteänä, siksi käytänkin nykyään noita ohjeita ja lasken silmukoiden/(mitä ne nyt on kun virkkaa) määrät tarkasti oikein niin sitten onnistuu. :) Isoäidinneliö on aika yksinkertainen kun ei siinä tarvitse kuin ketjusilmukkaa ja pylvästä!

   Poista
 6. Minäkin tajusin tuossa vasta tänä vuonna miten eri silmukoita tehdään. Ennen tein pelkästään kiinteää silmukkaa XD Kunnes asetin itselleni haasteen ja tein maton, johon tarvittiin vähän muunlaistakin silmukkaa. Ja hieno siitä tuli kun käytin Novitan silmukkaohjetta samalla :) Tekemällä oppii!

  Ja söpö kori tuli teille vessaan ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemällä oppii nimenomaan ja joskus kantapään kautta. :D

   Poista