Isoäidinneliöpeitto

Tittididii! Viimeistä silausta vaille valmis. :-)

13 x 18 neliötä, eli yhteensä 234. Hieman isommankin olisi voinut tehdä, mutta torkkupeitoksi sohvalle tämä on ihan hyvän kokoinen. Ajattelin virkata tuohon vielä ohuen mustan reunuksen, näyttäisi ehkä fiksummalta ja rauhoittaisi tuota räiskyvää värimaailmaa. (Josta kyllä pidän kovasti.)


Neliöiden yhdistelemiseen sai kyllä käyttää monta iltaa.. Ompelin ne kiinni mustalla villalangalla paksua neulaa apuna käyttäen. Nurjalla puolella kiinnitys näkyy, mutta ei mitenkään kovin häiritsevästi. Kun musta lanka loppui, jatkoin tummanharmaalla. Ei se ole niin tarkkaa. :-D

Mitäs seuraavaksi? Sormet syyhyää (kuvainnollisesti :-D) sen verran että ehkä alan seuraavaksi kutomaan. Kutistemuovia en ole vieläkään päässyt kokeilemaan, menee kohta usko Sinelliin kun eivät vastaa edes sähköpostiin jossa jo maksettujen tuotteiden perään huutelin.

-Petra

23 kommenttia

  1. ihana peitto! mullakin on kesken samantapanen, neliöitä on vasta joku 50.. :D en vaan saa aikaseks tehä niitä ku koko ajan keksin kaikkee muuta kivaa.

    VastaaPoista
  2. Ompas se sievä! Mäkin teen noita neliöitä, mutta mulla tulee nelikerroksisia, joten en tarvitse niitä mahdolliseen vilttiin niin paljoa :) tosin mulla se valmistuu tosi hitaasti, oon melko nopeasti kyllästyvää sorttia :D

    VastaaPoista
  3. Ihana! Voi kun itsekin jotain tuollaista isompaa joskus jaksaisi tehdä..

    Ihana blogi muutenkin, olen jonkun kuukauden nyt lukenut ja tosi kivoja juttuja teette :)

    VastaaPoista
  4. vitsiiiit, IHANA !!!!!!!!!! pakko ehkä iteki kokeilla jaksaa.... tai iha ekana pitää opetella toi neliövirkkaus :D

    VastaaPoista
  5. Onpa soma :) Et oo koskaan sattunut tilaamaan sinellistä höyheniä? Tarvitsisin yhtä askarteluideaa varten höyheniä (tai pikemminkin sulkia). Tähän mennessä Sinelli on ainoa nettikauppa mistä oon niitä löytänyt, mutta kyseisen tuotteen kohdalla ei oo kuvaa niin vähän epäilyttää tilata, vaikka eivät kyllä kalliita olekaan. Luultavasti et oo tilannut, mutta aina parempi kysyä kuin katua. :>

    VastaaPoista
  6. WAU, toi on kyl tosi magee!!
    Mäki joskus alotin tekee tilkkupeittoa, mut
    se jäi vähän puolitiehen...
    Siitä tuli ehkä metri kertaa metri, mut kissat tykkää siitä kovasti :)

    VastaaPoista
  7. Anni: No mutta siinähän on jo hyvä alku!

    veerra: Kiitos. :-) Ja joo isommilla neliöillä kyllä pääsee heti vähän helpommalla.

    Fee-: Kiitokset ja kiva kuulla että tykkäät!

    Roosa: Kiitoos. :) Ihmettelin kyllä itekin miten sain tän näin nopeesti tehtyä, hullu mikä hullu. :-D

    Tiiu: Tilasin nyt vasta Sinellistä ekaa kertaa, joten höyhenistä ei ole kokemusta. Outoa kyllä jos ei ole kuvaa, mutta ehkä sieltä silti uskaltaa tilata. Itse tosin nyt odottelen jotain selvyyttä tuohon puuttuvien tuotteiden asiaan..

    Sipriina: Kiitos. :-) Meidänkin kissat tuntui tuosta tykkäävän, tai ainakin valmistuprojektista kun lankoja viuhui joka paikassa. :D

    VastaaPoista
  8. Mä olen pari kertaa aikaisemmin tilannut ja on kyllä ollut nopeaa palvelua kummallakin kerralla. :o Toivottavasti tosiaan saat tilauksesi pian! :) Täytyy katsastaa vielä sinooperi, jos sieltä löytyis sulkia niin ei tarvitsis tilailla. :)

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana peittonen :D tykkään kanssa noista väreistä paljon <3 itse en ole kyseiseen neliömalliin ohjetta löytänyt :< koska mun äiti ja mummo vaan neuloo, virkkaamisesta tietoakaan :l oisko sulla ohjetta jossain?

    VastaaPoista
  10. raitavomppu: Meinasin ensin että tekisin itse kuvallisen ohjeen tänne, mutta löysinkin sellaisen googlettamalla. Tosi hyvä ja selkeä: http://jaakotar.vuodatus.net/blog/298016

    Yksi kohta on tuossa hieman erilainen kuin olen itse tottunut tekemään, mutta lopputulos ihan sama.

    VastaaPoista
  11. Ooi ihana peitto! pitäisi itsekkin joskus jaksaa tehdä tuollainen :-)

    VastaaPoista
  12. poona: Kiitän. :-) Siitä vaan aloittamaan, itselläni oli aika hurja tahti mutta neliöitähän voi tehdä aina pikku hiljaa ja laittaa talteen.

    VastaaPoista
  13. Ihanan värikäs peitto! :) Omani ei ole oikein edistynyt viime aikoina...

    VastaaPoista
  14. Aivan ihanan värikäs peitto! Omani jäi kovin pieneksi, joskin kyllä oli ihan tarkoituskin tehdä pieni.

    VastaaPoista
  15. Vautsi! Aivan ihana peitto ♥ Itsekkin haaveksin tuollaisesta, mutten osaa noita neliöitä tehdä ja ostettuna peitolle tulee aivan mielettömästi hintaa. Jos viitsit niin laita tänne ihmeessä ohje noiden neliöiden tekoon :)

    VastaaPoista
  16. Regret: Kiitos :) On kyllä ollut käytössä, etenkin nyt pakkasilla. Tuolla aikaisemminkin joku kommentoija kyseli ohjetta ja linkitin tämän: http://jaakotar.vuodatus.net/blog/298016

    Tosi selkeä kuvallinen ohje!

    VastaaPoista
  17. Ooh Petra! Mää nyt vasta luen näitä teijän blogimerkintöjä, mutta onpa tosi siisti! Mua harmittaa ku oon antanu Pupen maistella tuota meijän vilttiä. :D Mutta on tuo sun jotenki paljon hienompi. Ihanan värikäs!
    Emmi

    VastaaPoista
  18. Täältähän löytyikin kiva blogi! Linkitin sen omaani, lienee sallittua?
    Todella upea tuo virkkaamasi peitto, pienemmistä neliöistä tuleekin mielestäni kauniimpi lopputulos. Voi kunpa minullakin riittäisi innostus noin moneen lappuun, aloin nimittäin tämän innoittamana väsäämään niitä. "Jo" 30 kasassa..

    VastaaPoista
  19. Annukka: En aina hoksaa vastata näihin vanhempien postausten kommentteihin, mutta nyt on poikkeus. :-D Kiitos kehuista! Vaikka pienempiä neliöitä saakin virkata aikamoisen määrän, niin lopputulos on kyllä kiva.

    VastaaPoista
  20. Oiiih, aivan ihana peite! Serkkutyttö mielisteli vauvalleen tuommosta virkattua peittoa ja tässä vähän tuumailen, että saisinkohan tämmösen aikaseks. Tosi nätti kyllä! Niin ja voi tietty olla, että kun alan noita palasia tekemään, niin sitten innostun niin paljon, että tekisin ihan aikuisten torkkupeiton :P

    VastaaPoista
  21. on kyllä tosi hieno!:)

    VastaaPoista
  22. aivan ihana tuo värimaailma!!

    VastaaPoista