Neuleita ylhäältä alaspäin




Projektiani tämän vaaleanpunaisen puuvillaneuleen kanssa voisi kuvailla sanalla pitkänsitkeä, sillä se alkoi jo toukokuussa 2017. Samalla prosessin aikana on ollut ilo huomata kuinka neulonnan saralla on mahdollisuus koko ajan kehittyä ja oppia uutta. Kerroinkin jo keväällä kuinka olin saanut valmiiksi ensimmäiset aikuisten kokoiset neulepaitani. Ne oli tehty pörröisen lämpimästä langasta alhaalta ylöspäin. Omaa versiotani en ole näillä kesän helteillä saanut edes kuvattua koska +30 asteessa tuon paidan päälle pukeminen ei ole käynyt edes mielessä.


Tämä keltainen lasten paita on ensimmäinen jonka tein ylhäältä alaspäin. Mikä mahtava tekniikka! Ohjeen nappasin Mehukekkerit-kässäblogista. 86/92 cm-kokoisella paidalla oli helppo aloittaa, ja heti paidan valmistumisen jälkeen olinkin varma että haluan tehdä myös itselleni neulepaidan samalla tyylillä. Vaaleanpunainen lanka oli ostettuna jo viime vuonna, mutta tuolloin projekti tyssäsi etukappaleen kainalokavennusten kohdalle. Uskalsin purkaa sen ja valmiit hihat vasta kun olin varma että tässä tapauksessa paita todella tulee onnistumaan.


Vaikka ohjeen pohjana olikin lasten koot, onnistuin kuin onnistuinkin saamaan silmukkamäärät kohdilleen oman kokoiseen paitaan. Ylhäältä alaspäin neuloessa säästyy kokonaan saumojen ompelulta, mistä pidän erityisesti! Raglanhihojen istuvuus on hartioista melko rento, mutta mielestäni se sopii neuleeseen hyvin. Kaula-aukko olisi voinut olla aavistuksen pienempi, mutta tiedänpä mihin kiinnittää huomiota ensi kerralla!




Tässä kuvassa istun tyytyväisenä valmis neule päällä NEULOVAaasa-tapahtumassa, joka järjestettiin nyt toista kertaa Kuntsilla 18.8. Paikalla oli lankamyyjiä ja neulojia kaikissa ikäluokissa. Tapahtuma järjestetään taas uudelleen talvella, pysykää kuulolla!

Petra

1 kommentti