Valmis Kalevalapeitto


Elokuun lopussa yhteisvirkkausprojektina alkanut Kalevalapeitto on suurin käsityöprojektini vuosiin ja nyt se on vihdoinkin valmis! Ns. virallisen aikataulun mukaisesti ensimmäiset peitot valmistuivat joulukuun alussa kun reunuksenkin ohje julkaistiin. Itselläni homma viivästyi joulukuun matkustelun takia ja senkin jälkeen virkkuukoukkuun tuntui vaikealta tarttua. Paloja oli onneksi tuossa vaiheessa jo 27/28 valmiina.

Instagram-kuvia matkan varrelta @pientakivaa & #petrankalevalapeitto.


Kuten jo aiemmin kirjoitin, opin tämän projektin aikana paljon uutta. Osa paloista oli hankalia, mutta onneksi kirjallisten ohjeiden lisäksi suurimmasta osasta oli tarvittaessa tarjolla myös video-ohje. Aika monessa kohdassa olen soveltanut myös itse. Reunuksien silmukkamäärät eivät ole täysin kohdallaan, mutta totesin että kunhan yhdistämistä varten tarvittavia silmukkaketjuja oli se 16, homma onnistui! Muutama pala oli ihan liian iso muihin verrattuna joten purin kierroksen tai kaksi pois. Ihan lopuksi jaksoin jopa kastella ja pingottaa peiton, ja sen avulla pienet kuprut oikenivat nätisti.


Huh! Nyt voin hengähtää, ihailla peittoa ja keskittyä muihin projekteihin! Vaikka lopputulos on onnistunut, en kyllä ihan heti lähde mitään ihan tässä mittakaavassa virkkaamaan. 


 Kuvista kiitos siskolle. Pääsiäisenä Vaasan aurinko tarjosi parastaan!

Petra

1 kommentti