DIY tyynynpäällinen


Nyt on taas lupauksien pitäminen kestänyt ehkä sen puoli vuotta, hups! Alkavan kesäkauden ratoksi vihdoin tämä ohje helppoon, irroitettavaan tyynynpäälliseen! Tähän ei tarvitse vetskareita eikä nappeja, ja päällinen on helppo irroittaa ja pestä. Kysykää jos ohjeessa on epäselvyyksiä! 

Irroitettava tyynynpäällinen 50x50 cm tyynyyn

1. Leikkaa valitsemastasi kankaasta n. 50x120 cm palanen, ja lisää jokapuolelle reunoille hieman saumanvaraa (n. 1–2 cm). Vaihtoehtoisesti voit tehdä tämän kahdesta eri palasesta (50x50 ja 50x70 cm), mutta minulle on ollut helpompi käyttää yhtä kangaspalaa.

2. Huolittele kangaspalan päät. Toinen pää tulee näkyviin, tee siitä siistimpi. Toinen taas jää piiloon, niin sen voi kääntää vaikka vain kerran. 

3. Mittaa kangaspalan keskikohta, ja siitä molemmille sivuille 25 cm. Käännä siitä kohtaa kuvan mukaisesti molemmilta puolilta kankaat päällekkäin niin, että käännetyn palan leveydeksi tulee 50 cm. Käännä ensin se pää, joka on paremmin huoliteltu.

4. Kiinnitä avoimet reunat nuppineuloilla, jotta ompeleminen on helpompaa. Voit vetää kankaiden välistä alimmaista huoliteltua reunaa vähän tiukemmalle kankaan reunan ulkopuolelle, jotta se ei valmiissa päällisessä jää löysäksi. 

5. Ompele avoimet reunat kiinni ja päättele langat.

6. Käännä päällinen ympäri, ja tadaa, valmista tuli! Olin laiska enkä silittänyt kangasta ennen ompelua, siksi keskellä menee tuollainen ruma vekki. Mutta käytössä sekin on hävinnyt. 


Hyviä ompeluhetkiä!

// Roosa

1 kommentti