Ensimmäiset Fimo-massakokeilut

Kyllä, blogi on vielä elossa, täysissä sielun ja ruumiin voimissa! Kesä oli tosi kiireinen, ja kun kiireet lopulta helpottivat niin on ollut mukava vaan olla. Syksyn tullen into on kuitenkin taas herännyt, ja postauksia on tulossa enemmänkin! Toivottavasti teitä lukijoitakin sieltä vielä löytyy :)
Sain serkultani Singaporen tuliaisina ihanan korun, josta oli kuitenkin harmillisesti yksi kivi kadonnut matkalla Suomeen. Sanoin serkulleni haluavani juuri tämän korun jokatapauksessa ja keksiväni siihen jonkun ratkaisun. Ihastuin koruun niin että ratkaisu oli pakko keksiä :D

Muistin Fimo-massan olemassaolon ja ajattelin että se saattaisi toimia tähänkin. Ensin yritin niin, että tein yhdestä palasesta muotin, jonka kovetin uunissa. Yritin tällä muotilla tehdä uuden palikan joka olisi juuri oikean muotoinen, mutta eihän se onnistunut mitenkään kun massa ei irronnut muotista ollenkaan.

Lopulta päädyin siihen että ihan sama, teen mustan palikan :D Yritin siis muotoilla tuota mustaa palikkaa "oikean" muotoiseksi, mutta sekin osottautui hieman hankalaksi kun käytössä ei ollut kunnollisia työkaluja. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, sain lähes oikeankokoisen ja onnistuneen palikan uunista ulos! Olin kuullut, että massan pitäisi kovettua kivikovaksi, mutta tässä tapauksessa sitä ei kyllä tapahtunut.. Johtuikohan siitä kun tuo palikka on niin pieni ja ohut? Lopuksi lakkasin palikan vielä työkaverin Fimo-lakalla, jotta sain siihen vähän kiiltoa.


Ja tadaa, koru on jälleen käyttökelpoinen! Läheltä katsottuna tuon pienesti epämuodostuneen palasen kyllä huomaa, mutta kaukaa katsottuna tämä on oikein hyvä.

// Roosa

2 kommenttia

  1. Tosi hyvä fiksaus :) ei kyllä huomaa palasta, jos ei tiedä mihin kohti katsoo :)

    VastaaPoista
  2. Kivasti korjattu. Näin sait kauniin korun taas käyttöön. ;)

    VastaaPoista