Putiikkivinkkejä kotimaanmatkailuun?


Tarvitsisin nyt teidän lukijoiden apua! Tässä kesällä on tiedossa muutamia reissuja eri puolille Suomea ja tarkoitus olisi etsiä käsiin kaikkia ihania pieniä putiikkeja! Sunnuntaina suuntaamme Etelä-Karjalasta Lappeenrannasta Savonlinnaan, löytyykö matkalta tai Savonlinnasta kivoja pieniä putiikkeja/kahviloita/kauppoja/kirppiksiä? Etenkin tietty sisustus kiinnostaa :) Olen käynyt Savonlinnassa viimeksi joskus pienenä, enkä siis muista paikasta melkein mitään!


Muutaman viikon päästä ajelemme Helsinkiin, ja jossain vaiheessa suuntaamme Porvooseen sekä ehkä myös Länsi-Suomeen. Eli siis kaikki ihanat vinkit Turku-Hämeenlinna-Mikkeli-Savonlinna -akselin eteläpuolella ovat tervetulleita! Viime Glorian kodissa oli kivoja putiikkivinkkejä, ja erityisesti tämä maalaisindustrialismi-putiikiksi ristitty Tiirinkosken tehdas jäi mieleeni. Pakko päästä!

Kuvituksena viikonlopun kuvia edelliseltä kotimaanmatkailuroadtripiltä, Vääksystä ja Lahdesta.



// Roosa

25 kommenttia

  1. Olipas iloinen yllätys, kun kuvia oli omilta "kotikonnuilta" :D Toivottavasti tykkäsit Lahden/Vääksyn seudusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vääksy oli kiva ja Lahden satama aivan ihana! En edes teinnyt että koko kaupungissa ON satama :D joten positiivinen yllätys! Ja siitä jäätelöveneestä sai aivan taivaallista pehmistä, muistelen sitä erityisellä lämmöllä!

      Poista
  2. Muistaakseni asuit Vaasassa? Ainakin, jos menette helsinkiin sitä kolmostietä, niin melko pian matkan varrella on Jalasjärvi. Kun käännytte Jalasjärven keskutaan liittymästä, muistaakseni heti liittymästä näkyi sellainen vanhahko rakennus, jonka seinässä luki muistaakseni kahvila pipariminttu. Sen yhteydessä oli myös mukavan oloinen sisustuskauppa :).

    http://sisustuspuoti.blogspot.fi/ ja tuolla oli myös paikan tarkka osoite

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra asuu Vaasassa mutta itse asun Lappeenrannassa :) Ihan noin pohjoiseen ei lähdetä tällä kertaa ajamaan, mutta kiitos vinkistä, pistän korvan taakse!

      Poista
  3. Mikkelissä kannattaa käydä kenkäverossa! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Olen kyllä kuullut paikasta mutta ei ole koskaan tullut käytyä :)

      Poista
  4. Ystäväni hehkutti kovasti Punaista tupaa, kun olivat käyneet siellä. Putiikki myy siis käsitykseni mukaan vaatteita ja asusteita laidasta laitaan. Ystäväni äiti ja sisko olivat tehneet ainakin aivan ihania löytöjä. http://www.kartanoputiikki.fi/
    Forssan lähellä sijaitsee myös Humppilan lasitehdas (http://www.humppilanlasi.fi/), jossa ruokailun yhteydessä voi shoppailla mm. marimekon ja iittalan outleteissa ja ihastella lasitaidetta.

    Jos turun alueelle tulette, ja sisustsukaupoille haluaa, kannatan käymään Loviisan aitassa (http://www.loviisanaitta.fi/) ja Pastellassa (http://www.pastellainterior.fi/). Turussa muita kiinnostavia putiikkeja on Televisio (en kyllä ole itse vielä vieraillut) (http://www.televisioon.fi/)
    Ja Turun keskustassa kiertää ympäri Jokke jokijuna, jonka kyydissä näkee Turun kauniita maisemia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Tuo Loviisan aitta onkin jo listalla :)

      Poista
  5. Täällä toinen entinen vääksyläinen! :) Mikkelissä jos käytte, suosittelen käsityöpuolelta Wanhaa taloa ( http://puikkoillenkoukkuillen.blogspot.fi/2013/07/hankintoja-wanhasta-talosta.html ) ja Korunappia, ovat ihan keskustassa. Sitten sisustuspuolelta AmandaB:ssä on kivoja juttuja :)

    VastaaPoista
  6. Savonlinnaan tämmöset vinkit:

    Kaisa Turtiainen myy kaikkea ihanaa itse tehtyä vaatteita, koruja, laukkuja ja muuta ihanaa http://www.kaisaturtiainen.com/
    Mikko Pöllänen tekee hienoja huonekaluja ja hänellä on putiikki Linnankadulla: http://www.losung.fi/
    Kahviloista suosittelen ihanaa Lettukahvila Kalliolinnaa, jossa pääsee myös ihastelemaan Mikko Pölläsen kalusteita letun kera: http://kalliolinna.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Linnankadulle on ainakin tarkoitus mennä kävelemään, luin jostain että siellä olisi kaikkea muutakin :)

      Poista
  7. Mun blogista löytyy parit Porvoo-vinkit ainakin :) Ja Helsinki-Turku-tien varrella on Halikossa Design Hill -niminen paikka josta saa vaikka mitä, ostoksia ja herkkuja, kannattaa ehdottomasti käydä!

    jamatjaljella.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkeistä! Pitääkin mennä lueskelemaan blogia :)

      Poista
  8. Oi, käytte saman reitin minkä minä kävin pari viikkoa sitten! ;D Savonlinnasta en itse löytänyt mitään sen kummempia kauppoja, mutta Lappeenrannasta olen itse syntyisin. Siellä on vähän piilossa ainakin yksi putiikki, missä kävin. Se on Lappeen Marian kirkon vastapäätä olevan parkkipaikan luona. Siellä menee semmoset rappuset alas ja se putiikki on siellä. En tiedä onko se enää toiminnassa, kun ei meinaa osoitetta löytyä, mutta sitä piti joskus semmoinen herttainen vanha rouva :) Kävin sieltä ostamassa turvasilmiä, kun en silloin vielä ollut lankoihin ehtinyt kauheasti hurahtaa, mutta muistaakseni siellä oli aika paljon kaikenlaista.

    Miulle voi laittaa vaikka sähköpsotia jos tarvitsette liikkumisapua Lappeenrannassa! Sen keskustan tunnen ainakin kun omat taskuni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asun itse Lappeenrannassa joten tää kaupunki on aika hallussa! Petra asuu toisaalla :) Tuo lankaputiikkikin on mielestäni siirtynyt muualle tässä lähiaikoina.

      Poista
    2. Aaaa noniin, noh sitten ei ole siulla ongelmaa :) Voi hitsi, se oli jotenkin niin symppis kauppa sillonkun kävin siellä!

      Poista
    3. En oo ihan varma, mutta luulen että se on vaan muuttanu ja parantunu, koska se ehkä on tää? :D https://www.facebook.com/Pyoropuikko

      En oo kyllä tuolla uudessakaan liikkeessä vielä ehtinyt käymään!

      Poista
    4. Kyseessä on juurikin Pyöröpuikko, joka on myös avannut omat nettisivunsa (www.pyoropuikko.fi). Kesän puolessavälissä herttainen mummeli myi putiikkinsa ja siirtyi Imatralle, mutta uusi pyöröpuikko löytyy katutasosta osoitteesta kirkkokatu 14. "Kuin karkkikauppa", kehui eräs bloginpitäjä, ja yhdyn kommenttiin täysin :)

      Poista
  9. Porvoossa siellä vanhassa kaupungissa on teeteeshop niminen lanka/sisustus kauppa. Ihania lankoja ja muutakin kivaa!

    VastaaPoista
  10. Porvoossa on mielestän aivan MAHTAVA second hand-kauppa! Eli Kirkkokatua kun kävelet niin bongaa kauppa:Doris&Duke second hand!

    VastaaPoista
  11. Hämeenlinnassa (linja-autoaseman vieressä) on Wetterhoff, jossa myydään lankoja ja muita käsitöitä. Samassa rakennuksessa kulman takana on ihastuttava kahvila Hoffi :)

    VastaaPoista
  12. Turussa Yliopistonkadulla on korutarvikeliike Blingi, josta saa ostettua erilaisia korutarvikkeita yksittäin. Sinne kun menee, niin on kuin karkkikauppaan menisi. Siitä vähän torille päin kun kävelee, tulee vastaan pieni ompelutarvikeliike VaRit, jossa on kankaita, nappeja, vetoketjuja, tms...

    VastaaPoista
  13. Turusta about 1-1,5h ajomatkan päässä sijaitsevassa Kustavissa on aivan ihana käsityökylä, jossa on ihan oikean sepän takomia sisustusjuttuja ja koruja, paljon erilaisia, käsin tehtyjä saviastioita ym, käsin tehtyä saippuaa, koruja, vaatteita, sisustusesineitä yms yms. :)

    VastaaPoista
  14. Jos joskus Kuopioon matkaat niin Pikku Pietarin torikuja kahviloineen on käsityöharrastajan unelmapaikka. Tänä kesänä siellä on lisäksi ihana Pikku Pietari viihdyttänyt lauluillaan <3

    VastaaPoista