Eläinpeitto

Aloitin vauvanpeittosuunnitelmat heti kun viime keväänä kuulin lähipiiriin syntyvästä vauvasta. Idea hautui kesän ajan. Aloitin tekemäänkin yksiväristä beigeä peittoa, mutta jotenkin se tuntui tosi tylsältä.

Kun sitten näin Norsiksella tämän ihanan eläinsatupeiton, tuli semmonen "mäkin haluuuuun (tehdä)"-olo. :-D Idea siis pöllitty, vaikka omanlainen tästä tietty tuli.

Kuvioita oon löytänyt sieltä täältä netistä ja piirtänyt mallista/päästä itse. Harmi etten heti tajunnut etsiä noita Raverlysta, sillä sieltä löytyi ruudukkomalleja kaikista parhaiten. Kuten esimerkiksi tää koissu, josta tuli aika söpö. Perheessä on kultainen noutaja. :)

Lankoina käytetty kaikkea villasta puuvillaan ja akryyliin. Käytännöllisyyden lisäämiseksi laitoin taustapuolelle pinkin fleecekankaan. Samalla sain kätevästi piiloon ne kirjoneuleiden ei-niin-kauniit taustat..


Kokoa peitolle tuli 63 * 80 cm.

Onneksi en ehtinyt tehdä tätä valmiiksi ennen babyn syntymää (syntyi muuten hyvänä päivänä, 1.11.11), sillä kun sain kuulla että se on tyttö, sain rauhassa ylikäyttää vaaleanpunaista ja pinkkiä väriä. Eniten kyllä tykkään puhtaammista perusväreistä ja aika hyvä värien sekamelska tästä lopulta tulikin. Toivottavasti saajatkin tykkää! Tai lähinnä vanhemmat, vauveli ei ehkä ihan hetkeen mitään tällaista osaa arvostaa. :D

Petra

7 kommenttia

 1. Aivan IHANA! Valas on ehkä lemppari noista.:)

  VastaaPoista
 2. Oletteko muuten huomanneet että Coco dreamsin linkki on vähän hassahtanut..? :)

  Tykkään muuten sivujen uudesta ulkoasusta.

  VastaaPoista
 3. Oi että, ihana! :') Ja toi koira on aivan mielettömän suloinen :) Ja tuo joutsen!!! Vaikka valas on silti lempparein munkin mielestä :D

  VastaaPoista
 4. Faline: Kiitti! :) Valas on kyllä söpö, se oli pakko kopsata. :D

  Anonyymi: Jaa katos joo. :D En itse koskaan tuosta klikkaile niin en huomaa.

  norsis: Kiitos! Joutsenen nappasin joistain Twilight-lapasista... :D Ja valas oli pakko pölliä sulta ku oli niin söpö. :)

  VastaaPoista
 5. Onpa ihana! Mä tein sen jämälankakirjan mukaisen version (http://aikakivoja.blogspot.com/2012/01/varo-jamalankatartuntaa.html), mutta sun peitossa on kyllä ihania nuo pienet isoäidinneliötkin! Varmasti oli vähän sovittelemista, että sai kaikki palat kohdalleen?

  VastaaPoista
 6. Anniina: Kiitos! :) Ja joo siis mähän tein noita tilkkuja ihan summissa, en mitenkään mittojen mukaan. Sitten paloja yhdistellessä vasta aloin niitä mittailemaan ja juuri siksi jouduin virkkaamaan tuonne neliöitä ja raitaa täytteeksi että sain siitä peiton muotoisen. :D Mutta ei se haitannut, sopivat ihan hyvin sekaan!

  VastaaPoista
 7. Tosi ihana aivan kutkuttavan hauska. Kiitos

  VastaaPoista