Pitsimatto

Nämä IHANAT virkatut matot peräisin täältä: virkkuukoukussa.vuodatus.net. Aloin jo miettiä onnistuisiko samantyyppisen tekeminen itse, mutta voisi olla aika urakka! Jos ensin edes löytäisi materiaalin (matoissa käytetty tekstiiliteollisuuden ylijäämiä) ja tarpeeksi suuren virkkuukoukun..

Petra

10 kommenttia

 1. Aivan ihania! Iski himo saada pitsimatto.:) Olisi kyllä tosi nätti.

  VastaaPoista
 2. Vinkkinä: "tekstiiliteollisuuden ylijäämätrikoo, jota saadaan kangaspakkojen reunoista" ei todellakaan ole mikään eksoottinen vaikeasti saatava materiaali, kyseessä on ihan vain trikoinen matonkude. Voin olla väärässä, mutta käsittääkseni lähes kaikki matonkude on nimenomaan tuota pakanreunasilppua, toisaalla ihan sellaisenaan kankaan kuoseilla tai väreillä varustettuna, toisaalla jälkikäteen värjättynä.

  Jos teiltäpäin ei löydy kangaskauppaa joka myy matonkudetta, niin aina voit noudattaa perinteitä ja kaivaa kaapin pohjalta nuhjuuntuneita t-paitoja leikeltäväksi. Kierrätystä sekin.

  VastaaPoista
 3. Faline: Niinpä! Ei nuo hinnatkaan kyllä pahoja ole, mutta voisi olla hauska kokeilla ite.

  Annukka: On kyllä. :-)

  Anonyymi: Varmasti on ihan hankittavissa, eri asia on sitten miten sellaisen virkkaaminen aloittelijalta onnistuisi.

  VastaaPoista
 4. Moikkamoi, oon seuraillu blogia jonku aikaa, mutta nytpä ihan piti kommentoidakin:). Koska kyllähän maton virkkaaminen on ihan mahdollista ilman teollisuuden ylijäämiäkin, eikä senkään virkkuukoukun tarvitse olla mikään luonnottoman suuri. Itse oon löytäny kirpparilta matonkuteita, jotka on varmaanki tehty vanhoista lakanoista tai vaatteista. Lopputulos ei toki oo ihan yhtä siisti kuin trikoolla, enkä oo ihan varma saisko pitsimäistä lopputulosta aikaan, mutta ihan hauskaa jälkeä näinkin oon saanu.

  Tässä mun versio virkatusta matosta: http://pallokala-huopis.blogspot.com/2008/11/tekeleit-syksyn-varrelta-osa-1_24.html

  Tön iloa^^!

  VastaaPoista
 5. Mikä on noiden läpimitta? Olen jo pidempään ajatellut että tekisin vessaan matot virkkaamalla matonkuteista, mutten ole vain saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 6. nyt mä niiin haluun pitsimaton meijän vessaan!

  VastaaPoista
 7. Petra: Mulle tuli niin mieleen sinä tästä ohjeesta, kun näin tämän.:)
  http://knitty.com/ISSUEfall08/PATTtatiana.html

  VastaaPoista
 8. huopis: Mä en oo näihin aikaisemmin törmännyt, mutta nyt alkaa kyllä vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta jutulta. :)

  Paula: Noita on erikokoisia, enkä ole varma mikä kuvassa olevien läpimitta on. Ehkä n. 70 senttiä?

  lotta: No sama! Ois aika söpö. :-)

  Faline: Voi kun soma ohje! Kiva kun vinkkasit. :) En oikein osaa/jaksa tehdä koskaan sormikkaita mutta tuonhan voisi soveltaa niin että tekee ihan vaan normilapaset!

  VastaaPoista
 9. Hei! Sattumalta tänne eksyin... Itse kokeilin tehdä tuollaisen maton. Hyvin onnistui ilman ohjettakin. Kuvaa löytyy blogistani, jos kiinnostaa.

  VastaaPoista