Superpitkä vetoketju?Tämän viikon Tyylivarkaissa oli kekseliäs päiväpeitto, nimittäin vetoketjuilla kiinni laitettava! Tämmönenhän on pakko saada, hinta on vaa vähän suolanen, yli 200e, hehee.. Mutta rupesin miettimään että eihän tuommosen ompeleminen kamalan vaikeeta olis, pitäs vaa löytää joku kiva kangas ja yli 2 m pitkä vetoketju. Tietääkö kukaan mistä saisi pitkiä vetoketjuja?

Kuva täältä.

EDIT klo 14

JIHUU! Kiitos kommenteista! Tottakai kun projekti pitää saada NYT HETI alulle, niin aattelin kysyä paikallisesta ompeluliikkeestä josko siellä olisi metriketjua ja siellähän oli! Tosi kuten Krisse kommentissa mainitsi sellanen ihanan järee iso ketju ois ollu tosi kiva, mut kokeillaan nyt tällä pienemmällä ketjulla mitä tästä tulee :D kankaaksi silvon äitin ja iskän vanhan vaaleen päiväpeiton, katotaan mitä tulee..

Roosa

Tonttutytön mekko

Tänä vuonna en ole niin paljoa ehtinyt väsäillä itse tehtyjä joululahjoja. (Lähinnä villasukkia ja sytykeruusuja viime vuoden tapaan.) Tässä niistä kuitenkin viimeinen, pikkumekko suvun joulun pienimmälle tytölle.

Meinasin jo luovuttaa koko projektin suhteen kun oli niin vaikea arvioida minkä kokoinen mekosta pitää tulla. (Eikä mulla tietenkään mitään kaavoja ollut.) Lopulta löysin ohjeen, jota mukaillen sain sen tehtyä. Tosi simppeli malli! Ei nappeja tai vetoketjua, vain nuo olkapäiltä solmittavat nauhat. Pikkuisen liian iso tästä saattoi tulla, mutta parempi niin päin. Nauhojen avulla kokoa saa myös vähän säädettyä.

Mekosta tuli aika söpö ja sydänkankaan ansiosta myös jouluinen. :) Oli hauska tehdä jotain näin pientä! Tämän myötä hyvää joulua myös mun puolesta.

Petra

Hyvää joulua!

IMG_5362
Siirryn huomenna joulun viettoon kotikotiin, joten oikein ihanaa, rentouttavaa ja rauhallista joulua kaikille :)

Roosa

Joululahjoja osa 2

IMG_5422

IMG_5420


Iskälle ja veljelle bokserit samaan malliin kuten muutamana viime vuonnakin :)

Toteutus tällä tavalla.

Roosa

Joululahjoja osa 1

Toivotaan että äiti ei jostain syystä eksy tänne, on vaan ihan pakko esitellä ku sain äitin joululahjan tänään valmiiks. Idean sain Melkein kuin uusi -blogin tyynypainatuksesta. En edes tienny että näin voi kankaaseen jotain 'painaa'!

äitin tyyny teossa

Eli ihan ekana ompelin tyynynpäälliset pellava- ja puuvillakankaista. Sitten tulostin tekstin paperille väärin päin, laitoin paperin teipillä kiinni kankaaseen, tuputtelin kynsilakanpoistoainetta tekstille ja hankasin kiinni. Vähän vahvistin tekstiä vielä kangastussilla, pellavaan ei tarttunukaan niin hyvin kuin puuvillaan mihin ekana testasin.

aitin_tyyny_1
aitin_tyyny_2aitin_tyyny_3


Tuli kyllä kivat, sopis omaan sisustukseenkin :D Toinen tyynynpäällinen on vähän isompi ja tekstinä siinä on Enjoy the little things. Nää vielä kauniiseen pakettiin ja pukinkonttiin!

Roosa

Joulun korttiaskartelut

Tänään kävin viimeisillä jouluostoksilla ja väsäsin joulukortit ystäville ja sukulaisille. Ihana olis laittaa kaikkia tekemiä joululahjoja tänne, mutta ei voi vielä jos joku lahjan saaja eksyy lukemaan. Niitä siis sitten joulun jälkeen ;)

joulu12

joulukortit

Loppuun vielä ihana Chisu <3 Kävin viikko sitten keikalla ja olipas se taas yhtä ihana kun ennenkin, ellei ihanampi!

chisu1

Ihanaa joulunodotusta kaikille :)
Roosa

Tyylikkäämpi joulu

Joulu on mun mielestä mukava juhla ja ihana piristys keskellä ankeaa talvea. Parasta siinä on kuitenkin ruoka ja rauhallinen perheen kanssa yhdessä hengailu. (Ja lahjatkin toki osittain.) Joulukoristeista en kuitenkaan oikein innostu. Glitteripalloja, kiiltävää muovikrääsää, jotain poroja ja paperitonttuja ikkunassa, sopii lähinnä johonkin päiväkotiin.

Ostin vahingossa uuden lehden nimeltä Talven juhlat. Vahingossa siksi että ostin Olivian kaksi lehteä yhden hinnalla-tarjouksella, ja jotenkin luulin että siinä oli kaksi Oliviaa. No, ei se mitään, ihan kiva tämäkin oli! Tämän pitkällisen jaarituksen jälkeen päästään vihdoin itse asiaan, eli lehdestä bongasin ehkä hienoimman joulukranssin ikinä!

Tyylikäs kuin mikä! Eikä liian jouluinen. (Kuten esimerkiksi tämä.) Kranssi on vaatesuunnittelija Mirka Metsolan. Toimii! Tämän kelpuuttaisin omaankin oveeni.

Petra

Pitsimatto

Tämä matto on ollut to do-listallani varmaan pari vuotta. Matonkuteen hankkiminen ei kuitenkaan ollut niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Välillä koko juttu myös unohtui. Lopulta löysin hyvän paikan josta tuota mustaa kudetta ostin. Jossain vaiheessa voisin ehkä ostaa muitakin värejä ja tehdä niistä jotain. Mieleen jäi ainakin ihana kirkas turkoosi. Ja punainen, valkoinen, harmaa.. Toisaalta ei meille kyllä hirveän montaa mattoa enää mahdu. : D

Tehty tämän ohjeen mukaan, mutta ohjeesta poiketen koululla nro 10.
Siinä istuu matontekijä tyytyväisenä ja melko huonoryhtisenä.
Ensin suunnittelin laittavani maton olohuoneeseen, mutta se sopiikin ehkä keittiöön paremmin. Vähän ehkä saisi olla isompi mutta menee noinkin!

Loppuun random kissakuva meidän kateista, patterin vieressä on paras paikka.

Petra

Kudekori

Trikoinen matonkude on kyllä hauska materiaali. Oon ehkä vähän myöhässä tässä "muodissa", mutta mitäs sen väliä. :) Tein siis ison korin 10mm koukulla pylväillä virkaten.

Tein ensin kuteesta maton, ja tämän sitten ylijääneestä jämämateriaalista. Matosta tuli hieno, mutta meidän toinen kissa ei ilmeisesti ollut ihan samaa mieltä..... Matto piti siis laittaa samantien pesuun, kuvia tulee kunhan kuivuu!

Petra

Astetta hienommat kuulokkeet

Minäkin kun muutkin, eli hamahelmiä tylsien kuulokkeiden koristeeksi! Ainakin Inka on tehnyt näitä, ja myös täältä löysin. Ekan kerran kun näin tämän idean ihmettelin tyhmänä että miten helmet on saatu johtoon pujotettua.. Mutta joo, mattoveitsi oli hyvä apu. : D

Petra