Pääkallo

Ajattelin ensin ettei tule tehtyä mitään halloween-askartelua, mutta väänsin sitten kuitenkin tällaisen teemaan sopivan korun illan pippaloita ajatellen.


Minihamahelmistä voisi olla hauska tehdä korviksia. Nämä normaalikokoiset kun ovat vähän turhan isoja siihen hommaan. Ehkä niitäkin pitää joskus ostaa ja testata. :-)

Petra

Perjantaipaljetit

Perjantai-illan pikatuunaus. Ompelin mustan aletunikan olkapäihin rivilliset hopeisia paljetteja. Olipa hankala kuvattava näin pimeällä mutta idea on hyvin yksinkertainen. Kaupoissahan paljetteja tuntuu löytyvän joka toisesta vaatteesta ja ihan kivalta ne pienissä määrissä näyttävätkin.

Hauskaa viikonloppua! Ja Halloweenia. :-)

Petra

Isoäidinneliöpeitto

Tittididii! Viimeistä silausta vaille valmis. :-)

13 x 18 neliötä, eli yhteensä 234. Hieman isommankin olisi voinut tehdä, mutta torkkupeitoksi sohvalle tämä on ihan hyvän kokoinen. Ajattelin virkata tuohon vielä ohuen mustan reunuksen, näyttäisi ehkä fiksummalta ja rauhoittaisi tuota räiskyvää värimaailmaa. (Josta kyllä pidän kovasti.)


Neliöiden yhdistelemiseen sai kyllä käyttää monta iltaa.. Ompelin ne kiinni mustalla villalangalla paksua neulaa apuna käyttäen. Nurjalla puolella kiinnitys näkyy, mutta ei mitenkään kovin häiritsevästi. Kun musta lanka loppui, jatkoin tummanharmaalla. Ei se ole niin tarkkaa. :-D

Mitäs seuraavaksi? Sormet syyhyää (kuvainnollisesti :-D) sen verran että ehkä alan seuraavaksi kutomaan. Kutistemuovia en ole vieläkään päässyt kokeilemaan, menee kohta usko Sinelliin kun eivät vastaa edes sähköpostiin jossa jo maksettujen tuotteiden perään huutelin.

-Petra

Paljon onneaa vaaaaan...

Happy Birthday to me


...paljon onneaaa vaaaaan, paljon onneeeaaa Roosa ja Petraaaaa, paljon onneaaa vaaaaan ! (Vaikkakin vähän myöhässä molemmille :D)

Synttärit juhlittu ja tänää piti taas palata arkeen. Onneks jääkaapissa on vielä kakkua jäljellä, nam nam nammm!

Roosa

Twenty-something

Tänään vastustan aikuistumista mekolla jossa on yksisarvisia ja sateenkaaria. Etukäteisonnittelut myös kaksi päivää nuoremmalle kanssabloggaajalleni! :-)

-Petra

Kukkuu


Löysin tänään kaapin perältä jotain hauskaa, moneksi vuodeksi sinne unohtunutta.

Nämä oudot pörröotukset ovat tietenkin..

..siililapaset!

En ole tehnyt näitä itse, vaan saanut lahjaksi joskus seitsemän vuotta sitten. Söpöt! Ja miten niin olen muka liian vanha käyttämään tällaisia? :-D No eivät nämä kyllä ihan perusarkipukeutumiseen kuulukaan, mutta lämmittivät kyllä oikein mukavasti tänään pyöräillessä.

Lapsille (tai lapsenmielisille) tehtäessä tätä ideaahan voisi soveltaa monella eri lailla. Eri eläimiä ja värejä. :-)

Asiasta kolmanteen. Viime viikolla Sinellistä tilaamani jutut tulivat tänään. Kutistemuovia en saanut, tulee jälkitoimituksena tilauspaperiin käsin kirjoitetun tekstin mukaan. Koska lie sitten.. Harmi, en päässyt vielä kokeilemaan.

Tilauksen muu sisältö tässä. Mustia korviskoukkuja, pari kukkaronkehystä ja valkoinen tussi.

Isoäidinneliöitä on nyt 160-170. Tänään teen taas muutamia lisää, pian menee 200 rikki!

-Petra

Kiireisiä päiviä

Heissansaa!

Hiljaiselooni on ihan käypä syy: SAIN TÖITÄ! Oon mainostoimistossa harjottelijana seuraavat 6kk, jee! Tähän mennessä on ollu ihan kivaa, mut nyt alkaa jo nousta stressi ku on nii monta projektia ja tulee kiire!

En oo siis kauheesti ehtiny ompelemaan tai askartelemaan, oon joka päivä ihan poikki ku pääsen neljän jälkeen kotiin. Mutta tottakai kuten aina, pari pussukkaa on tullu tehtyä :D Ne joilla menee hermot pussukoihin voi skipata tän... Mut pakko näyttää uudet kankaat ja uusi pikkupussikoko!

Uudet kankaat:

pussukkaa taas 1

pussukkaa taas 2

pussukkaa taas 3


Uusi koko!

pussukkaa taas 6


Ja pari extraa :D

pussukkaa taas 4

pussukkaa taas 5

Roosa

Väliaikaraportti; 144

Ei, en ole tehnyt mitään muuta tänne päivittämisen arvoista. Ja kyllä, kissojen on näköjään pakko aina tunkea kuviin häiritsemään.

-Petra

Mummoutumista havaittavissa

Isoäidinneliöprojekti jatkuu hyvää vauhtia. Ehkä saan näistä joskus sen peitonkin aikaiseksi, sillä viime maanantaista lähtien olen saanut aikaan vaivaiset....

..89 kappaletta!


Ihan hullu määrä! :-D Innostusta riittää edelleen, mutta luulenpa etten pääse ihan samoihin lukemiin enää toisella viikolla. Tuli vähän mummo olo kun olen istunut monta iltaa telkkarin ääressä virkkuukoukku kädessä. (On mulla elämäkin!)

Kissat on ollut tietenkin superinnoissaan kaikista lankakeristä. Välillä niiden osallistuminen on ihan söpöä.


Yleensä kuitenkin menee vain hermot kun joku lankakeristä on vähän välilä jommankumman suussa ja sitä retuutetaan ympäri kämppää. Jos en muista piilottaa kaikkia lankoja kunnolla yöksi, niitä löytyy pöydän- ja tuolinjalkojen ympärille kieputettuna tai sitten ihan vain pätkiksi järsittyinä. Hohhoh. :-D

Nyt ajattelin mennä ostamaan uuden valokuva-albumin ja ehkä myös kutistemuovia. Se on mulle ihan uusi tuttavuus, olisi hauska kokeilla mitä saan siitä aikaiseksi.

-Petra

Edit myöhemmin. Kävin paikallisesta Sinooperista kysymässä onko niillä siellä kutistemuovia. Sain lyhyen ja ytimekkään vastauksen, "ei". Jäi vähän sellainen olo että tiesikö se myyjä edes mitä tarkoitin.. Klikkailin sitten itseni kotona Sinellin nettikauppaan ja tilasin sieltä. Helppoa.

Ratula


Subin uusi ohjelma Ratula on idealtaan oikein soma, vähän (tai no aika paljon) kuin Strömsö askarteluineen ja tuunailuineen. Kokkaustakin löytyy.

Tykkäsin pari kolme vuotta sitten Neloselta tulleelta samantyyppisestä ohjelmasta, siinä oli Nicke Lingnell ja joku muu. Ohjelman nimi taisi olla Retro.

Ratulassa en vain pääse yli siitä että juontaja Anu Harkki on mielestäni vähän.. ärsyttävä. En tiedä miksi, mutta joku siinä on. Ehkä kuitenkin kestän sen ja katselen tulisiko ohjelmassa jotain kivoja ideoita vastaan. :-)

Nyt virkkaamaan lisää isoäidinneliöitä!

-Petra

(kuva sub.fi)